Slagwerkles

Gaat jouw hart juist sneller slaan als je een slagwerker ziet en hoort spelen op veel verschillende slagwerkinstrumenten in een orkest? Ook dan ben je bij Drumstudio HartSlag op het juiste adres. Zelf heb ik jarenlange ervaring in top-amateurorkesten en professionele symfonieorkesten.

Hafabra-opleiding

Als leerling van een muziekvereniging (harmonie, fanfare, brassband of een malletband) volg je de zogenaamde hafabra-opleiding, waarvan de eisen zijn vastgelegd in een landelijk raamleerplan slagwerk. In deze opleiding kun je – gemiddeld om de twee jaar - examens afleggen in oplopende gradaties van moeilijkheid: A, B, C en D. Als je op het niveau van het A-examen bent, kun je vaak al meespelen in het orkest.

Door de modulaire structuur van het raamleerplan, kan de opleiding perfect worden afgestemd op wat jij wil en wat je nodig hebt om mee te kunnen spelen met jouw orkest.

Oefenen

De hafabra-opleiding is door de exameneisen en de veelheid aan slagwerkinstrumenten die je leert bespelen best wel pittig. Als je bereid bent om elke dag gemiddeld twintig minuten te oefenen (voor een C- of D-examen nog wat meer), dan wordt je slag na slag beter op veel verschillende slagwerkinstrumenten.

Niet lid van een muziekvereniging?

Maar wil je wel graag slagwerklessen volgen op bijvoorbeeld kleine trom, pauken, xylofoon, of marimba, dan kan dat natuurlijk ook.

Nog vragen?

Er valt natuurlijk nog heel veel meer te vertellen over de inhoud van de slagwerklessen en de hafabra-opleiding. Wil je antwoord op jouw specifieke vragen, neem dan gerust contact op met Drumstudio HartSlag.

  • * velden zijn verplicht.

Over mij

Over mij

Hoe begon het? Van jongs af aan was duidelijk dat mijn hart sneller ging slaan van muziek en vooral van drummen...

Lees meer
Lessen en Workshops

Lessen en Workshops

in de drumlessen krijg je veel aandacht voor een goede speelhouding, technieken en klankkwaliteit...

Lees meer
Contact

Contact

Neem direct contact op met Drumstudio HartSlag en krijg snel antwoord op al jouw vragen...

Lees meer
Voorspeelavond Drumschool Vriesema en Drumstudio HartSlag

Voorspeelavond Drumschool Vriesema en Drumstudio HartSlag

Op vrijdag 14 juni 2024 houden Drumschool Vriesema en Drumstud...

Lees meer